La fel ca pe orice altă rețea socială, WhatsApp îți permite să blochezi o persoană. În teorie, este ar trebui să fie imposibil să-ți dai seama dacă cineva nu mai poate primi mesaje de la tine. În practică, lucrurile sunt un pic mai complicate.
Intri în WhatsApp, deschizi o conversație și atingi numele din partea de sus a persoanei cu care vorbești. Din acea fereastră, în doar câteva secunde, o poți bloca sau o poți raporta pentru expedierea de conținut problematic sau spam. Din momentul în care ai blocat o persoană, ai încetat să mai primești mesaje de la ea. Nu te mai poate suna, nu-ți mai poate vedea actualizările de status, aceasta din urmă fiind implementarea de story-uri pe WhatsApp.
Cum știi dacă te-a blocat pe WhatsApp
La fel ca pe Instagram sau Facebook, când blochezi pe cineva pe WhatsApp, nu primești o notificare în acest sens. Nu ți se atrage atenția. Din fericire, există o serie de trucuri pe care le poți avea în vedere pentru a fi 90% sigur că persoana de la capătul firului te-a blocat pe populara aplicație de chat.
Când cineva te blochează pe WhatsApp, nu mai poți vedea când a fost ultima oară online în fereastra de chat. De asemenea, nu vei mai vedea poza de profil a persoanei cu pricina. Există și posibilitatea, foarte rară de altfel, să nu vezi o fotografie de profil pentru că nu a definit niciodată una.
În cazul în care trimiți mesaje unei persoane care te-a blocat, niciodată nu vei mai vedea două bife în dreptul mesajelor tale, o confirmare a faptului că au fost livrate pe telefonul destinatarului. În schimb, chiar și după câteva zile sau săptămâni, vor avea asociate o singură bifă, o confirmare a faptului că au plecat de la tine, dar nu au ajuns la destinație. Nu în ultimul rând, nu poți suna cu audio sau video o persoană care te-a blocat. Un astfel de apel ar fi ultimul test pentru a te lămuri că cineva s-a dat peste cap pentru a nu mai putea fi contactat de către tine.